2010-12-04

4 – Vad bjuder jag på för mat?

om jag hade haft en bra dag.. och jag hade orkat laga mat så hade jag velat bjuda på det här.. världens mumsigaste.. :)

Bouillabaisse

Ingredienser

4 portioner

1 gul lök 2 vitlöksklyftor 8-10 musslor med skal 600 g fiskfilé av blandade sorter Arla smör-&rapsolja oliv 1 burk krossade tomater, 400 g 1 dl torrt vitt vin 8 dl vatten 4 msk konc fiskfond 1 tsk timjan 1 tsk fänkålsfrön 1 pkt saffran, 0,5 g 100 g skalade räkor (250 g räkor med skal) 2 msk hackad persilja 1 dl Arla Köket crème fraiche 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

Skala och hacka löken och vitlöken. Borsta musslorna väl och ta bort skägget. Skölj dem noga och släng musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet. Dela fisken i bitar. Fräs lök och vitlök i smör-&rapsolja i en stor gryta. Tillsätt tomater, vin, vatten, fond, timjan, fänkål och saffran. Låt det koka upp. Lägg i musslorna och låt dem koka ca 5 min. Lägg i fisken och sjud ytterligare 3-4 min. Tillsätt räkor och persilja. Servera soppan med bröd och en klick crème fraiche smaksatt med vitlök.

(recept från Arla)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar